woensdag 28 september 2016

Longsleeves

De jongens mochten zelf online nog eens een stofje uitkiezen. Zoon 2 ging resoluut voor de brandweermannen. Zoon 1 twijfelde wat langer, maar koos dan toch voor de politiemannen.

 
Patroon: Ottobre 6/2013, maat 104
 
Patroon: Ottobre 6/2014, maat 122

woensdag 21 september 2016

Oeps, nog schoolgerief...

Afgelopen week sprak een mama me aan aan de schoolpoort. Ze vertelde me hoe blij de dochter was met haar potlodenrol, die ze nu iedere dag mee naar school kon nemen. Toen realiseerde ik me dat ik dit inderdaad in het verleden al eens gemaakt had voor een vriendinnetje, maar nog niet voor de eigen zonen. Zoon 1 nam tot nu toe zijn kleurtjes gewoon in de kartonnen verpakking mee naar school. Daar moest ik toch snel even verandering in brengen!
 

zaterdag 17 september 2016

De zomer - euh herfst is in het land

Het waren nog steeds tropische temperaturen deze week, maar ik besloot alvast aan de herfstcollectie te beginnen. Niks speciaals om mee te starten, gewoon een longsleeve voor zoon 1, gerecycleerd uit een volwassen T-shirt (weliswaar met korte mouwen, vandaar het freestylen en toevoegen van de zwarte tricot aan de mouwen). Voor de foto´s wachtte ik wel tot de temperaturen iets gezakt waren...
 
 
Patroon: Ottobre 6/2014, maat 122
Stof: recyclage

zaterdag 10 september 2016

Wiske

Iets meer dan een jaar geleden begon ik terug te lopen. Ik schreef me in in de plaatselijke atletiekclub, de beste beslissing van mijn leven.

Ik ontmoette een bende fantastische mensen, die me stimuleerden om vol te houden, die me motiveerden om terug mee te trainen na een knieblessure, en die me uitdagen om deel te nemen aan wedstrijden.

Tot op heden vulde ik een tas van de zonen met reservekledij voor na de wedstrijd, maar daar pastte niet alles in. Dus met nog wat wedstrijden in het vooruitzicht (Night Run Gent, Bredase Singelloop,...), maakte ik mijn eigen sporttas.

 
 

Patroon: Wiske II - Mijn Tas
Stof: Veritas
Tassenband, vlieseline, biais,...: Stof & Co

Hopelijk volgen er nog veel wedstrijd- en trainingskilometers!

woensdag 7 september 2016

Schoolspulletjes

We kregen een lijstje met benodigdheden mee van school, en ik was zo zot om een aantal dingen zelf te maken (maar we doen het toch zo graag).

Voor de turnles was er een turnzak nodig,
 
Patroon: Zo Geknipt!

en ook een zwarte short.
 
 Patroon: Cyriel Short - La Maison Victor 3/2016, maat 122-128
Stof: gerecycleerde reclame-T-shirt

En voor in de kring hebben ze een kussen nodig, dat maakte ik assorti met de pennenzak.
 

En zo springen we het nieuwe schooljaar in,
 en kan mama eindelijk terug dingen van de persoonlijke to-do-lijst beginnen maken!