woensdag 25 maart 2015

Dino´s

Je zag ze waarschijnlijk al voorbijkomen in blogland, en uiteindelijk ben ik ook gevallen voor de digitale tricot (vermits de stofvoorraad al wat geminderd is, mocht ik me eens laten gaan in nieuwe stofjes).

Voor zoon 1 (die bijna 5 wordt) zocht ik een stoer stofje. De keuze viel uiteindelijk op de dino´s, en dit werd helemaal goedgekeurd door de zoon!

Slecht weer + zoon die geen zin had in de fotoshoot, leveren deze erbarmelijke foto´s op...
 
 
 
 
 
Patroon: raglan T-shirt Ottobre 3/2013 maat 122
Stof: Modecoupon

donderdag 19 maart 2015

Lente-T-shirt

Met de eerste zonnestraaltjes vorige week, werd de kleerkast van de jongens geïnspecteerd. Vooral voor zoon 1 bleek dat er nog heel wat aanvulling nodig was.
Ik dook in de stofjesvoorraad, combineerde het met stof van een oud T-shirt van mij, en het eerste lente-shirt werd geboren!
 
 
 
 
Patroon: Ottobre 3/2013, maat 122
Stof: groen: Modecoupon -  bruin: gerecycleerde T-shirt

woensdag 18 maart 2015

Lucky week

Vorige week was hier een lucky week!

Bij Ageeth van de blog Ogenzalf won ik een fantastische lente-give-away. In het pakketje zat een koekjesvorm van de Eiffeltoren, een zakje bestempeld met Eiffeltorentjes en een kleurboek voor volwassenen van Parijs.
 

Ageeth, nogmaals bedankt voor dit prachtige pakketje!

Liesellove stuurde me ook nog een supermooi stofje op, uit naam van Melissa van de facebook-groep Sofilantjes Sew and Show. Het patroontje is al getekend, nu de stof nog knippen... *to be continued*...

 
En als klap op de vuurpijl won ik ook nog een T-shirt voor zoon 2 van Stones and Bones. Geen idee hoe het komt dat ik deze gewonnen heb (kan me niet herinneren aan een wedstrijd te hebben meegedaan), maar ik ben er superblij mee!
 
 Feeling lucky!

zaterdag 14 maart 2015

Welkom Janne

Pal in de feestdagen werd een lief, schattig meisje geboren. Door omstandigheden geraakten we pas nu voor het eerst bij haar op bezoek. Vermits de mama zelf prachtige dingen kan naaien, durfde ik het niet aan om een naai-cadeautje mee te nemen.
Gelukkig bracht de Cameo soelaas!
Ik maakte een geboorte-kadertje en pimpte nog een body´tje.
 
 
Welkom op de wereld, Janne!

dinsdag 10 maart 2015

Emmertjes

In de inspiratie-loze naaiperiode experimenteerde ik volop met vinyl en de cameo.

Het plastieken emmertje voor de wasspelden werd vervangen door een nieuw, metalen exemplaar. Zoon 1 koos de kleur, en mama maakte er een leuke sticker op.
Was ophangen zal nu zeker en vast veel vlotter gaan! :-)

In tegenstelling tot voorgaande jaren, wou ik dit jaar voor de jongens ook wel eens een leuk paasmandje maken. Ik haalde stiekem nog 2 emmertjes (in de favoriete kleur van zoon 1), en personaliseerde ze met vinyl.
En nu maar vullen met chocolade! (misschien ook nog eentje maken voor de chocolade voor mama?)
 
Update: gezien de vele vragen: ik koop mijn vinyl per lopende meter bij Digiprint Supplies.

zaterdag 7 maart 2015

Stofjesverwerking - marcellekes

Een hele tijd geleden besloot ik dat het genoeg geweest was. De plaats die voorheen gekend was als "bureau", was een echte opslagplaats voor stof en naaidingen geworden. De deur ging nog net open, maar je moest absoluut niet proberen om je een weg te banen door alle stapeltjes. Dus nam ik me voor dat ik geen nieuwe stofjes meer mocht kopen, voor er weer orde in de chaos was.

Geen nieuwe stofjes kopen, betekende jammergenoeg ook minder motivatie om te naaien. En dus werden de stapels ook niet echt kleiner... Toen besloot ik dat het echt genoeg geweest was (ik wilde nieuwe stofjes!), en begon ik alvast met het verwerken van de overschotjes tricot.

Een marcelleke voor zoon 1 vraagt niet zo veel stof, en is snel klaar. Ideaal dus!
 
 Meet my little James Dean:
 
 
Zoon 2 wou het ook eens passen en vroeg zo lief "Mama foto maken", dat ik dat niet kon weigeren...
De chaos werd ondertussen wat ingeperkt, en ik mocht van mezelf weer wat stof kopen. Gelukkig maar! :-)
Stofjes: restjes
Patroon: Van Katoen maat 122-128