dinsdag 25 februari 2014

Shambala

Afgelopen zaterdag volgde ik een workshop bij Perlestien. Op het programma stond een Shambala armband. Ik wist niet goed wat te verwachten, maar het was heel leuk om te doen, en makkelijker dan ik gedacht had.

De kleurencombinatie kiezen was nog het moeilijkste van de hele avond.

 

zaterdag 22 februari 2014

Lunchtasje

Mijn lunchpakket ging tot op heden steeds in een kartonnen zakje mee naar het werk. Regelmatig dacht ik dat ik hier toch eens verandering in moest brengen, maar het was er nog nooit van gekomen. Tot ik deze week de koe bij de hoorns vatte, en dit tasje van onder mijn naaimachine liet rollen (ik haalde mijn inspiratie hier).


 
Het is gemaakt met binnenin een zakje dat met een strop afgesloten kan worden, makkelijk en zo hoeft niet iedereen te zien wat je allemaal mee hebt.


woensdag 19 februari 2014

Envelopjes

Op Sofie haar blog vond ik een mal om envelopjes te maken. Zo ontzettend handig!
 

Nu nog een bestemming zoeken voor de envelopjes!

zaterdag 15 februari 2014

Turnbroek

Zoon 1 is sinds kort gestart met wekelijks kleuterturnen. 1 turnbroek is echter wel wat weinig, dus probeerde ik er zelf ook eentje te maken met de restjes stof van de kaptrui.

Ik gebruikte een patroon uit de Ottobre, maar paste dit naar eigen goeddunken wat aan (zoals ik meestal ook met recepten in de keuken doe, met niet altijd een even geslaagd resultaat tot gevolg...).

 
 
 
 

zondag 9 februari 2014

Geboortecadeau in opdracht

Ik kreeg mijn allereerste opdrachtje! Onze buurvrouw vroeg of ik een geboortecadeautje voor Lou wilde maken. De mama van Lou houdt van retro en van felle kleurtjes, daarmee moest ik het doen, voor de rest kreeg ik carte blanche.

Ik maakte een olifantje, en 3 zeverlapkes.


 
Nog eens alles samen:

 Welkom op de wereld, kleine Lou! Hopelijk ben je blij met je cadeautje!

donderdag 6 februari 2014

Een beetje warmte

We kregen recent nieuwe functieprofielen op het werk. Als StoreManager sta ik er blijkbaar voor in dat mijn collega´s een spoedig herstel kennen als ze ziek zijn. Daarom, en gezien het feit dat het ook 2 schitterende collega´s en geweldige madammen zijn, besloot ik voor hen beiden een warmtekussentje te maken.

M. is een echte roze-fan, en kreeg daarom een roze kussentje.
V. is het zonnetje in huis, en kreeg een fleurig kussentje.
Ik maakte ook nog een labeltje met de gebruiksaanwijzing.